Fotospeurtocht rond Het Zeehuis

Vanaf de deur van het natuurvriendenhuis Het Zeehuis in Bergen aan Zee ga je op zoek naar de plekken waar de foto’s gemaakt zijn. Zo ontdek je de route. Alle kleine en grote gasten van het Zeehuis kunnen met deze fotospeurtocht aan de wandel.

 

 

Je stapt Het Zeehuis uit met een geplastificeerd vel in je hand. Daarop staan 35 genummerde fotootjes. De eerste foto maar eens zoeken… ah, het hek voor de deur. Als we daar staan, zouden we foto twee moeten kunnen zien. Waar staat dat paaltje? Daar! Dan moeten we dus die kant op. Met een fotospeurtocht in de hand kun je op stap vanuit Het Zeehuis. Waarheen de weg je brengt, hangt af van het volgende plaatje. Heb je een foto gevonden dan kun je vanaf dat punt (al bijna) weer de volgende zien. En zo ontvouwt de route zich vanzelf.

Speurspelletje

Ouders die even lekker de benen willen strekken krijgen niet altijd enthousiaste kinderen mee. Wandelen wordt als saai afgedaan en voor je het weet slaat de stemming om. Maar als je dat wandelen kunt combineren met een spel, dan is het wat anders. Kinderen vinden lekker naar buiten gaan in combinatie met een speurspelletje juist vaak weer superleuk. Met deze fotospeurtocht kun je het iedereen naar de zin maken. Ook volwassenen die het spelen nog niet verleerd zijn, worden hier trouwens blij van… Bovendien ga je zo beter om je heen kijken en meer zien in het kustduinlandschap.

Korte en lange variant

De fotospeurtocht is aan de balie van Het Zeehuis kosteloos te leen in een korte variant van ongeveer n uur en een lange variant van circa twee uur. Er zijn van elke versie meerdere exemplaren beschikbaar, zodat de speurtocht ook voor (familie) groepen te gebruiken is. De korte variant is daarnaast geschikt voor wandelwagens en dergelijke. Voor de lange variant is een dagkaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat nodig.

Comments are closed.


Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Instagram