Expositie in Het Zeehuis – januari en februari

 Tweesprong

Henk-Willem Klaassen (1959), Castricum, olieverfschilderijen.

Kunst kijken is altijd persoonlijk. Wat voel je? Wat zie je? Wat vind je ervan? Hoe lang kan je er naar kijken? Spreekt het aan? Past het bij de sfeer waar je bent en past het bij de stemming die je hebt? Vaak heeft het beeld wat u ziet een verhaal, een geschiedenis, is een onderdeel van een ontwikkeling van de mens en de kunstenaar. 

Ik ben ongeveer 30 jaar geleden begonnen met schilderen. Ik dacht dat ik niet kon schilderen, had geen enkel idee wat ik zou kunnen schilderen. Gaande de jaren kreeg ik plezier bij het schilderen en werd het een passie. Ik schilder als hobby, naast mijn werk als sociaal psychiatrisch verpleegkundige en trainer. Voor mij is schilderen een vorm om mijn passie en levensvisie weer te geven. Kleurrijk en sfeervol. Fotograferen is mijn andere hobby. Ik fotografeer veel. Ik houd van structuren, kleuren, vormen. Ik leg dat vast en doe daar verder niets mee. Ik bewerk geen foto’s.

Ik schilder kleurrijke en sfeervolle landschappen en het bos. ‘Colourful painting’, zou je kunnen zeggen. Verschillende kunstschilders inspireren mij zoals: David Hockney en de Nederlandse schilder Gert-Jan Scholte-Albers. Maar ook schilders als Monet, van Gogh en Jeroen Krabbe inspireren mij.

Ik heb voor deze expositie in het Zeehuis gekozen voor schilderijen en foto’s die ik of in deze omgeving heb gemaakt. De thema’s zijn bos, duin strand en zeegezichten. De twee schilderijen met het kleurrijke bos zijn een inspiratie van het bos als je wandelend of met de fiets vanaf het Zeehuis het bospad (fiets-wandelpad) ingaat. De twee duinschilderijen zijn van een locatie iets verder richting Schoorl. De posters met zandstructuren, bossen en Zee-luchtgezichten zijn een verzameling van foto’s die ik de afgelopen jaren op vele plekken heb gemaakt.

Ik hoop dat u van de schilderijen en foto’s heeft genoten.

Met vriendelijke groeten Henk-Willem Klaassen

www.henkwillemklaassen.nl

zeepost5@planet.nl

Comments are closed.


Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Instagram