Expositie in het Zeehuis in mei en juni

In de Hal van het Zeehuis hangt momenteel werk van Peter Swidde uit Alkmaar.

In het Zeehuis exposeert Peter Swidde vanaf 13 mei met olieverfschilderijen. Peter is nu een jaar gepensioneerd. Zijn beroep was metselaar. De beslissing om metselaar te worden was ingegeven door zijn gezichtsvermogen; hij hield voor zichzelf dat hij niet goed kon zien. Hij zag het schoolbord amper en was blij als hij weer naar de klas van meneer Van Schie mocht, waar hij leerde schetsen. Via de school deed Peter mee aan “jeugd exposeert”. Hier is zijn passie ontstaan. Door zijn wazige blik benaderde hij zijn werk in het begin fotografisch. Dat is terug te zien in zijn oudere stukken. Inmiddels heeft Peter veel beter zicht gekregen na ingrepen door de oogarts. Hij vertrouwt nu volledig op zijn paletmes dat hem de weg wijst. Hij gebruikt opvallende foto’s uit de krant als voorbeeld.

Comments are closed.