Expositie in Het Zeehuis september en oktober

Van 05 september 2017 tot 05 november 2017 exposeert Annemarie Kuster in de hal van Het Zeehuis.

Het werk van Annemarie kenmerkt zich door veelzijdigheid;
tekeningen, schilderijen, assemblages en poëzie gaan grenzeloos relaties aan met belevenissen en artistieke vrijheden van de kunstenaar.
Het prikkelt de toeschouwer en gaat voorbij aan vanzelfsprekendheid.

Annemarie Kuster kunstenaar in “woord en beeld”

Mijn werk omvat gedichten en tekeningen, schilderijen, assemblages en objecten in een diversiteit aan materialen en acrylverf. Herkenbare elementen in een abstracte omgeving, vormen de enthousiaste beeldtaal, rijk van kleur en vorm in een evenwichtig lijnenspel, ontstaan vanuit het niets, voorbij aan de prikkels van de inspiratie. Bijzonder werk, spannende combinaties en een omvangrijk oeuvre in series te omvatten.

In mei 1991 ben ik begonnen met teken- en aquarellessen bij Jeanny v. Iersel. Op haar advies ging ik in 1993 naar de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België) voor vijf jaar tekenstudie.
In 1997 volgde ik de Kleine Akademie in Amsterdam o.l.v. Maarten Frenken. Van 1998 tot 2002 experimenteerde ik met collagetechnieken en modeltekenen o.l.v. Lonneke Mayers bij Crejat te Alkmaar. Van 2001 tot 2003 schilderde ik bij de VAK te Haarlem o.l.v. Hans v.d. Pas.

Tussentijds volg ik korte cursussen en workshops zoals oude schildertechnieken, druktechnieken, boekbinden en modeltekenen bij Igor Kusmirak in Amsterdam.

Van 1998 tot 2016 was ik lid van de schildersvereniging “Doorwerken” te Alkmaar. Van 2003 tot 2006 lid van het Noordhollands collectief “Kunst uit de kop”. Sinds 2007 lid van Dichterskring Alkmaar.
In de zomermaanden presenteer ik mijn werk op diverse kunstmarkten en ik verzorg regelmatig exposities.

Mijn werkzaamheden bestaan uit:
Begeleiden en ondersteunen van teken- en schildergroepen, kunstprojecten op school, kunstcommissie Toonbeeld, Deelname Kunsttiendaagse Bergen- Bergen aan Zee en Week van de Zee. Sinds 2011tot 2016 werkte ik samen met Nicolette De Wandeler (Gebarentolk Nederlandse Taal) en dragen we voor met poëzie in woord & gebaar.

Organiseren van workshops, korte cursussen, exposities en voordrachtmiddagen poëzie en schildervakanties.

Ontwerpen van posters, geboortekaartjes, krachtkaarten en kleine gedichtenbundeltjes met eigen woord en beeld.

Inrichten van groepsexposities.
Ontwikkelen en exposeren van eigen werk.

A. Kuster
De Klip 19
1831 AL Koedijk072 5064234 / 06 27205056
jmkuster@tele2.nl http://annemariekuster.exto.nl

Comments are closed.