Wandelroute IV – De Herman Gorter wandeling (5,5 km)

Citaat uit het gedicht “De Mei” van Herman Gorter:

Een nieuwe lente en een nieuw geluid:

Ik wil dat dit lied klinkt als het gefluit,

Dat ik vaak hoorde voor een zomernacht,

In een oud stadje, langs de watergracht

In huis was ’t donker, maar de stille straat

Vergaarde schemer, aan de lucht blonk laat

Nog licht, er viel een gouden blanke schijn

Over de gevels van mijn raamkozijn.

Dan blies een jongen als een orgelpijp,

De klanken schudden in de lucht zoo rijp

Als jonge kersen…………………….”

Komende uit het Zeehuis rechtdoor de Elzenlaan op. Dan 25 meter voor het fietspad linksaf een klinkerweg opgaan (Elzenlaan/Fazantenlaan) Daarna via een smal zandpad naar rechts het Duinreservaat in. Bij de eerste kruising rechtsaf en bij de dan volgende kruising rechtdoor. Dit pad volgen tot een T Splitsing. Hier gaat U rechtsaf. Bij de klinkerweg gaat U rechtsaf. Verderop de mogelijk drukke Zeeweg oversteken. Als U naar links kijkt, ziet U op 40 meter afstand een ter herinnering aan Herman Gorter opgericht standbeeld. Ga door de wandelaars ingang. Hier rechtdoor gaan. Dan het eerste pad naar rechts ingaan. Bij een T splitsing gaat U rechtsaf. U komt langs het bronzen beeld van Victor Westhoff (1916-2001). Op de T splitsing gaat U linksaf het klinkerpad op. U passeert een woning aan de linkerkant van het pad. Dit is de woning waar Herman Gorter heeft gewerkt. Dan een pad naar links negeren en op de Y splitsing met heide neemt U het pad rechts. Dit pad voert eerst door een eikenbosje en gaat bij het open veld over in een nogal zanderig pad en eindigt bij een T splitsing. Iets naar links staat een bank. Bij deze T splitsing gaat U rechtsaf en blijft dit pad volgen tot het voetpad langs de autoweg (de Zeeweg). Hier gaat U linksaf. Bij de bushalte de Zeeweg oversteken en de Elzenlaan ingaan. Deze eindigt bij het Zeehuis.

 

Comments are closed.


Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Instagram