Wandelroute V – Wandeling langs duinmeertjes (6 km)

Deze wandeling volgt lange tijd het Nederlands Kustpad, dat net als andere LAW wandelingen is gemarkeerd met de bekende wit/rode markering.

Tegenover Het Zeehuis de Elzenlaan ingaan. Aan het einde de Zeeweg bij het zebrapad oversteken en dan het tegelpad op naar links. Daarna via het eerste pad naar rechts door het klaphek het Duinreservaat ingaan. (Sinds voorjaar 2006 zijn door de beheerder van het gebied ook hier natuurlijke beheerders ingezet). Nu steeds rechtdoor, passeer een zijpad naar links en een bankje met nummer BE-22 Ga rechtdoor bij een kruising bij een bankje met markering BE-23. Passeer hierna nog een kruising. Let op: in een bocht naar links splitst zich een ruiterpad af, u volgt het wandelpad naar links. Bij een driesprong houdt u links aan, maar na 10 meter bij een driehoekige steen gaat u rechtsaf richting Bergen aan Zee. Dit pad langs de duinmeertjes volgen tot de klinkerweg bij bankje BE-30 en deze naar rechts opgaan. Na 150 m linksaf (t.o. palen = fietsenrek) een zandpad op, door het klaphek. Het duin op. Hier verlaat u het Duinreservaat en het Duin en Polderpad. Op het strand rechtsaf. Bij de 4e strandopgang van Bergen aan Zee het strand verlaten. Boven aan de opgang volgt u de weg naar links en dan rechtdoor naar Het Zeehuis.

Comments are closed.


Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Instagram