Hallo Zomergast: locatietheater bij o.a. Het Zeehuis

Elf jonge ATKA-2015-bergenaan-zeeacteurs van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie speelden begin juni de voorstelling “Hallo Zomergast” in Bergen aan Zee. De voorstelling is geïnspireerd op het beroemde stuk “Zomergasten” van Maxim Gorki.
De voorstelling is in een aangepaste versie deze zomer nog te zien op de Parade.

“Hallo Zomergast” is het verhaal van 11 mensen op een plek waar ze jaar in jaar uit zorgeloos de zomer doorbrengen. Pratend, flirtend, zingend, vechtend en vrijend. Weg uit de grote, drukke en warme stad. Deze zomer is het anders en dringt het besef langzaam tot ze door dat ze niet meer terug kunnen.

Bewerking: Marlies Bosmans en Bart van den Donker
Regie: Hans Man in’t Veld en Klemens Patijn
Van en met: Lusanne Arts, Marlies Bosmans, Anne van der Burg, Abe Dijkman, Bart van den Donker, Beaudil Elzenga, Jasper van Hofwegen, Sarah Janneh, Emma van Muiswinkel, Jade Olieberg, Bart Sietsema
Productie: Abel Leemans

LOCATIE
De voorstelling werd gespeeld in de duinen en in rond de C-vormige “lighal” achter koloniehuis “Voor Jong Nederland” een rijksmonument uit 1937 dat – tot zijn dood in 2008 – bewoond werd door kunstenaar/cartoonist Guus Boissevain en nu door schrijver/illustrator Prabhati Boissevain-Verburg (www.solariumaanzee.nl).

Reageer