Lugubere vondst

Een aantal kinderen, te gast bij het Zeehuis, klommen over het hek en zwierven door het terrein van PWN. Spannend natuurlijk, want het is een natuurgebied en dus verboden terrein.

Het werd echter voor deze kinderen nog spannender, want zij vonden aan de voet van het Russenduin menselijke resten in het zand, een heel skelet compleet met schedel.

 

Enthousiast toonden ze de pas verworven schatten aan hun ouders die onmiddellijke de politie belden.
Een hoop reuring in en rond het Zeehuis. De politie wist ook de herkomst van de menselijke resten niet te achterhalen, maar vonden wel dat het skelet weer teug moest naar waar het was gevonden en zo togen kinderen en politie naar de vindplaats om de gevonden schat weer terug te leggen in het zand.
De kinderen werden niet gestraft voor het betreden van verboden terrein: het leek wel of ook de agenten plezier beleefden aan dit klusje. Weer eens wat anders dan de dagelijkse routine. Feitelijk weten we niets over deze vondst maar de skeletten oogden zeer oud en zouden dus wel eens van één van de Fransen of Russen kunnen zijn die in 1799 streden om het Russenduin.

De kinderen hadden maandag op school wel iets te vertellen.

Deel dit bericht:

Comments are closed.


RSS
Facebook
Facebook
Twitter