Kom de Bergense School zien en voelen

Voor mensen die de donkere dagen voor kerstmis willen oplichten met een flinke dosis Cultuur organiseert het Zeehuis samen met Patricia Bracke-Logeman van Kranenburgh, kunstfilosoof Eric Brinckman en kunstenares Yvon Bos Eijssen, een midweek die in het teken staat van de Bergense School.

Van maandag 9 t/m vrijdag 13 december op Natuurvriendenhuis Het Zeehuis te Bergen aan Zee. Aantal deelnemers maximaal 30. Prijs 270,- euro voor leden. Niet-leden betalen 405 euro. Geheel verzorgd.

Patrica Bracke-Logeman, oud-directeur van Museum Kranenburgh en huidig conservator van Buitenplaats Kranenburgh, kenner van de Bergense School, zal de deelnemers intensief laten kennismaken met de Bergense School en de schilders van de Bergense School. We krijgen een rondleiding door Museum Kranenburgh en het Stedelijk Museum in Alkmaar onder leiding van Patricia. De Bergense School liet zich erg inspireren door de omgeving. Daarom staan er ook gegidste wandelingen door Bergen, Alkmaar, Bergen aan Zee en de Bergense Duinen op het programma.

Eric Brinckman zorgt voor een filosofische reflectie op de Hollandse landschapschilderskunst.

De midweek wordt afgesloten op vrijdag 13 december met een workshop schilderen ‘De Bergense School in de praktijk’ verzorgd door Yvon Bos Eijssen. 

Aanmelden: zeehuis@nivon.nl

 

 

Comments are closed.


Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Instagram