De natuur in en rond Het Zeehuis

Het Trekvogelpad is het ‘langste natuurpad van Nederland’. Geen andere LAW verbindt zoveel vogelrijke natuurgebieden met elkaar. Logisch dat de Vogelbescherming meewerkt aan deze route. Het pad wordt ook wel het ‘Pieterpad- Overdwars’ genoemd. Van Bergen aan Zee voert de onlangs vernieuwde, 414 km lange route door het midden van Nederland naar Enschede aan de Duitse grens.

Het boekje met de routebeschrijving en achtergrondinformatie is op Het Zeehuis te koop.

2 Reacties Abonneer op de reacties


 1. Tecla Bloemkolk

  Wij willen graag op zaterdag vroeg de eerste etappe van het trekvogelpad lopen maar de eerste vertrektijd van de bus vanaf Alkmaar is op zaterdag om 11.15! En de laatste is om 16.34, in het geval we de auto bij het Zeehuis parkeren en niet met de trein gaan.
  Het lijkt dus onmogelijk de etappe op een rustige manier te lopen. Hoe hebben anderen dit gedaan?

  03 jun, 2011 @ 19:48


 2. Zeehuis

  Beste Tecla,
  Als je zoekt via http://www.9292ov.nl dan zul je zien dat de eerste bus vanaf station Alkmaar om 8.22 uur vertrekt en aankomt rond 9.00 uur. Dat is de eerste mogelijkheid. Anderen lossen dit op met de taxi, twee auto’s of komen de eerste nacht gezellig in het Zeehuis overnachten.

  05 jun, 2011 @ 19:26


Visit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Instagram